L-imħatri fir-roulette · Imħatra ta' barra · colonne · 6 min

L-imħatra fuq kolonna fir-roulette

L-imħatra fuq kolonna fir-roulette tkopri tnax-il numru f'linja vertikali waħda tat-tqassim.

Tweġiba qasira

Tnax-il numru, tħallas 2:1. ProbabbiltàmatematikaProbabbiltàKemm huwa probabbli riżultat, minn 0 sa 1 jew minn 0% sa 100%. Numru wieħed: 1/37 = 2.70%.Aqra kollox → 32.43%. L-istess probabbiltajiet ta' tużżana, b'numri differenti.

tkopri
12 / 37
probabbiltà
32.43%
tħallas
2:1
kuluri
mhux ibbilanċjati
Fuq il-mejda · 12-il numru
Fuq ir-rota
0321519421225173462713361130823105241633120143192218297281235326

Il-kolonni fuq il-mejda tar-roulette

It-tliet kaxxi “2:1” f'qiegħ it-tqassimtagħmirTqassim tal-mejdaIl-grilja tal-imħatri stampata fuq il-mejda. Bl-Ingliż jissejjaħ ukoll table, felt jew cloth.Aqra kollox →, waħda taħt kull kolonnaimħatraKolonnaTnax-il numru f'kolonna vertikali waħda tat-tqassim, tħallas 2:1.Aqra kollox →. Il-kolonna 1 fiha 1, 4, 7 … 34; il-kolonna 2 fiha 2, 5, 8 … 35; il-kolonna 3 fiha 3, 6, 9 … 36. Kull waħda trid tilħaq l-imħatra minima tal-mejda waħedha. Iż-żerorotaŻeroIl-kompartiment aħdar wieħed li l-ebda mħatra bi ħlas indaqs, fuq tużżana jew fuq kolonna ma tkopri; is-sors tal-vantaġġ tal-każinò. Jissejjaħ ukoll żero wieħed, 0.Aqra kollox → mhu f'ebda kolonna.

Fejn tmur il-boċċa f'kolonna% tad-dawriet
din l-imħatra tirbaħ
32.43%
numru ieħor
64.86%
żero
2.70%
% tad-dawriet
032.4364.86%

Il-limiti tal-mejda fir-roulette

Il-ħlas u l-valur mistenni tal-imħatra fuq kolonna fir-roulette

Identika għal tużżanaimħatraTużżana1–12, 13–24 jew 25–36, tħallas 2:1.Aqra kollox →: ħlas ġust ta' 2.083 għal 1, il-mejda tħallas 2, telf mistennimatematikaTelf mistenniIl-valur mistenni mmultiplikat bl-ammont totali tal-imħatri; l-ammont medju mitluf matul sessjoni jew perjodu.Aqra kollox → ta' 2.70% tal-imħatra, devjazzjoni standardmatematikaDevjazzjoni standardL-għerq kwadrat tal-varjanza; id-distanza tipika ta' riżultat mill-valur mistenni.Aqra kollox → ta' 1.39 għal kull unitàflusUnitàL-imħatra bażi li biha taħdem sistema jew plejer. Il-progressjonijiet jiġu deskritti f'unitajiet biex japplikaw fuq kull mejda.Aqra kollox →.

$10 × 100 dawrakolonna
probabbiltà għal kull dawra32.43%
rebħiet mistennija f'100 dawra32.4
riżultat mistenni−$27.03
devjazzjoni standard$140
p(ebda rebħa f'100 dawra)0.000000%
l-itwal sensiela tipika ta' telfiet12-il dawra
L-istess telf mistenni bħal kull imħatra oħra. Dak li qed tagħżel hija l-firxa.

It-taħlita tal-kuluri

Il-kolonni mhumiex ibbilanċjati fil-kuluri. Il-kolonna 1 għandha sitt numri ħomorimħatraAħmarImħatra bi ħlas indaqs fuq it-18-il numru aħmar. Bil-Franċiż: rouge.Aqra kollox → u sitta suwedimħatraIswedImħatra bi ħlas indaqs fuq it-18-il numru iswed. Bil-Franċiż: noir.Aqra kollox →. Il-kolonna 2 għandha erbgħa ħomor (5, 14, 23, 32) u tmienja suwed. Il-kolonna 3 għandha tmienja ħomor u erbgħa suwed (6, 15, 24, 33). Dan jgħodd biss jekk tgħaqqad kolonna ma' mħatra fuq kulur u trid tkun taf kemm-il darba jirbħu t-tnejn: il-kolonna 3 flimkien mal-aħmar jirbħu t-tnejn fuq tmien numri, filwaqt li l-kolonna 2 flimkien mal-aħmar jirbħu t-tnejn fuq erbgħa biss.

kolonnanumriaħmariswed
l-11 4 7 10 13 16 19 22 25 28 31 3466
it-22 5 8 11 14 17 20 23 26 29 32 3548
it-33 6 9 12 15 18 21 24 27 30 33 3684

Għaliex il-kolonni fir-roulette jidhru differenti mit-tużżani

Tużżana hija tnax-il numru wara xulxin; kolonna taqbeż tnejn bejn numru u ieħor. Fuq ir-rota t-tnejn huma mxerrdin, għalhekk l-ebda waħda minnhom mhi setturrotaSetturArk kontinwu ta' kompartimenti fuq ir-rota, b'differenza minn grupp fuq it-tqassim.Aqra kollox →. Id-differenza hija kożmetika, imma hija r-raġuni għaliex is-“sistemi tal-kolonni” u s-“sistemi tat-tużżani” jinbiegħu bħala prodotti differenti minkejja li huma l-istess imħatra.

Kombinazzjonijiet

Żewġ kolonni, bħal żewġ tużżani, jirbħu f'24 dawra minn 37 għal nett ta' unità waħda. Kolonna flimkien ma' tużżana jikkoinċidu fuq erba' numri (il-kolonna 1 u l-ewwel tużżana għandhom komuni 1, 4, 7, 10), u jkopru 20 numru b'rebħa doppja fuq erbgħa minnhom. Il-bennej tal-imħatri juri d-distribuzzjoni eżatta.

Bennej tal-imħatri

Mistoqsijiet

Il-kaxxa tal-kolonna tinsab fuq jew isfel?

F'qiegħ il-grilja, taħt l-34, il-35 u s-36. Fuq tqassim Franċiż b'żewġ truf jinsabu fit-tarf l-aktar 'il bogħod miż-żero.

L-imħatra fuq kolonna fir-roulette tinkludi ż-żero?

Le. Iż-żero jinsab fuq it-tliet kolonni u ma jappartjeni għal ebda waħda minnhom.

Ftit daħk

L-istess probabbiltajiet, numri differenti, tipa differenti.

L-istess probabbiltajiet, numri differenti, tipa differenti.

Sorsi

  1. Ethier, S. N. The Doctrine of Chances: Probabilistic Aspects of Gambling. Springer, 2010. Il-kapitlu 13, ir-roulette.
reviżjoni: 2026-09-28mudell: rota Ewropea, żero wieħedmetodoloġija ↗sorsi ↗